Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Rondetafelgesprek

Gesprek en Themabijeenkomst

dinsdag 7 juli 2020

20:00 - 22:00
Locatie

Digitaal (zie website)

Voorzitter
de heer L. Koppel

Uitzending

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2

  3. 3

    De raad wordt voorgesteld door middel van een verklaring van geen bedenkingen in te stemmen met een afwijking van het uitwerkingsplan ‘De Zilk, Het Zilt’ voor het bouwen van twee appartementengebouwen. Er zijn twee aanvragen ingediend om een omgevingsvergunning voor het bouwen van twee appartementengebouwen in de Zilk, plandeel Het Zilt. In de planregels behorende bij de bestemming ‘Wonen’ wordt een zogenaamde ‘dove gevel1’ vereist, omdat de N206 daar is gedefinieerd als een autoweg, waardoor het gebied als buitenstedelijk is aangemerkt. In beide aanvragen is echter niet voorzien in een dove gevel, wat een strijdigheid met het uitwerkingsplan oplevert. De N206 is geen autoweg maar een gebiedsontsluitingsweg. Omdat het op deze locatie zodoende niet om een autoweg gaat en er gelet op de Wet geluidhinder daarom sprake is van een binnenstedelijke situatie, betekent dit dat de maximum toelaatbare geluidsbelasting op een gevel 63 dB in plaats van 53dB mag zijn.


    < input id="squire-selection-start" type="hidden">< input id="squire-selection-start" type="hidden">< input id="squire-selection-start" type="hidden">< input id="squire-selection-start" type="hidden">

  4. 4

    Om tot de realisatie van de bebouwing en van de openbare voorzieningen in Offem Zuid te kunnen komen zijn werken en werkzaamheden nodig waarvoor door de gemeente kosten worden gemaakt. De gemeente is in het plangebied niet de enige grondeigenaar. De economische uitvoerbaarheid en het kostenverhaal zijn niet in alle gevallen in een overeenkomst of op een andere manier verzekerd. Daarom is de gemeente verplicht geweest een exploitatieplan vast te stellen. Het exploitatieplan Offem Zuid is gekoppeld aan het bestemmingsplan Offem Zuid dat is vastgesteld op 27 juni 2013.
    Jaarlijks dient dit exploitatieplan te worden herzien. Een up-to-date exploitatieplan is de basis voor financiële afspraken in eventuele posterieure overeenkomsten. Daarnaast is de herziening noodzakelijk om voor de deelgebieden uitwerkingsplannen1 te kunnen vaststellen. Er is een zienswijze ingediend, maar die heeft niet geleid tot aanpassing van het exploitatieplan.

  5. 5

    Gemeenten stellen één maal in de vier jaar een integraal veiligheidsbeleid vast.  Het college van de gemeente Noordwijk bereidt een nieuw integraal veiligheidsbeleid voor de periode 2021-2024 voor. In het vierde kwartaal van 2020 wordt dit beleid ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Voor een goede richting bepaling in het nieuwe beleid wordt eerst een integrale veiligheidsanalyse uitgevoerd. Hierbij wordt o.m. gebruik gemaakt van politiecijfers en uitkomsten van de Veiligheidsmonitor. Belangrijke uitkomst van de analyse is een set van mogelijke (plausibele) prioriteiten voor het nieuwe veiligheidsbeleid. Het college hecht eraan deze mogelijke prioriteiten te bespreken met de raad en gezamenlijk te verkennen welke verbijzondering wellicht nodig is.
    De voorgestelde prioriteiten zijn:
    1: Veilig uitgaan, evenementen en toerisme
    2: Overlast, geweld op het snijvlak van Zorg & Veiligheid
    3: Jeugd en veiligheid
    4: Ondermijning
    Er wordt een korte presentatie gegeven.