Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Gemeenteraadsvergadering

Extra raad Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM) omgevingsplan KW Boulevard

donderdag 19 juni 2025

19:30 - 20:30
Locatie

Gemeentekantoor Noordwijkerhout, Herenweg 4

Voorzitter
W.J.A. Verkleij
Toelichting

In de raadsvergadering besluit de gemeenteraad over de voorstellen die zijn voorgelegd. Tijdens de raadsvergadering kunnen raadsleden moties of amendementen (wijzigingsvoorstellen) indienen. De besluitvorming over een voorstel vindt op dezelfde avond plaats, tenzij de raad anders beslist.


De gemeenteraad vergadert in 3 stappen
- Tijdens de beeldvormende commissievergadering halen de raadsleden eerst informatie op. Ze vormen zich een beeld van een onderwerp, bijvoorbeeld aan de hand van een presentatie.
- In de meningsvormende vergadering stellen de leden daarna vragen aan de verantwoordelijke wethouder, ze gaan met elkaar in debat en bepalen hun standpunt.
- Ten slotte neemt de gemeenteraad tijdens de gemeenteraadsvergadering een besluit over het onderwerp. De fracties gaan met elkaar in debat en het college beantwoordt politieke vragen en legt verantwoording af over het voorstel dat voorligt.


Kijk live mee
De vergadering is te volgen via https://channel.royalcast.com/noordwijk/#!/upcoming.
De stukken zijn digitaal te raadplegen via het Raadsinformatiesysteem (www.noordwijk.nl/gemeenteraad).


Kom inspreken
Je kan als inwoner of organisatie inspreken bij een commissie- of raadsvergadering. Inspreken betekent dat je tijdens een vergadering de commissie- of raadsleden kort je mening over een onderwerp geeft. Zo nodig kunnen de raadsleden je vragen stellen over je inspraak.


Aanmelden
Als je wilt inspreken, meld je dan minstens 24 uur voor aanvang van de vergadering aan bij de griffie via het e-mailadres griffie@noordwijk.nl. Vermeld in je e-mail je naam, het onderwerp waarover je wilt inspreken en of je over het onderwerp eerder met de gemeente contact hebt gehad.


Wanneer inspreken
- Bij een openbare beeldvormende of meningsvormende commissievergadering kan je inspreken over een onderwerp dat op de agenda van die vergadering staat, of over een ander onderwerp dat je bij de raadscommissie onder de aandacht wilt brengen.
- Bij een openbare gemeenteraadsvergadering kan je alleen inspreken over een onderwerp dat op de agenda van die vergadering staat.


Meer weten?
Neem voor meer informatie over de gemeenteraad en inspreken contact op met de griffie, het ondersteunende orgaan van de gemeenteraad. Dat kan via telefoonnummer +31 71 36 60 429 of via griffie@noordwijk.nl.

Uitzending

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Vaststelling agenda
  3. 3
    Inventarisatie insprekers
  4. 8

    Ter bespreking.
    Besluitvorming vindt plaats op dezelfde avond, tenzij raad anders beslist.


    Op 23 december 2023 heeft de raad een voorbereidingsbesluit genomen voor gronden aan de Koningin Wilhelmina Boulevard. Dit voorbereidingsbesluit verloopt per 1 juli 2025.
    In het kader van de opvolging van het voorbereidingsbesluit heeft het college op 8 april jl. besloten tot vrijgave voor terinzagelegging van het ontwerp wijzigingsbesluit ‘TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22A Correctie Zeewaardig, fase 4’.


    De stukken worden na de zienswijzeperiode opgesteld en uiterlijk 10 juni naar de gemeenteraad gestuurd.

  5. 9

    Het publiek en de pers wordt verzocht het pand te verlaten.

  6. 10

    Vanaf dit agendapunt vergadert de gemeenteraad achter gesloten deuren. Dit betekent dat het publiek verzocht wordt het pand te verlaten.
    De gemeenteraad kan besluiten te vergaderen achter gesloten deuren op basis van artikel 23 en 24 van de Gemeentewet waarbij in het openbaar een algemene aanduiding van het onderwerp wordt aangegeven.
    Artikel 23

    1. De vergadering van de raad wordt in het openbaar gehouden.
    2. De deuren worden gesloten, wanneer ten minste een vijfde van het aantal leden dat de presentielijst heeft getekend daarom verzoekt of de voorzitter het nodig oordeelt.
    3. De raad beslist vervolgens of met gesloten deuren zal worden vergaderd.
    4. Indien met gesloten deuren wordt vergaderd, geldt een verplichting tot geheimhouding omtrent informatie die in die vergadering ter kennis van de aanwezigen komt. De verplichting duurt voort, totdat de raad haar opheft.
    5. Van een vergadering met gesloten deuren wordt een afzonderlijk verslag opgemaakt, dat niet openbaar wordt gemaakt tenzij de raad besluit de verplichting, bedoeld in het vierde lid, op te heffen.
    6. De raad maakt de besluitenlijst van zijn vergaderingen op de in de gemeente gebruikelijke wijze openbaar. De raad laat de openbaarmaking achterwege in de gevallen waarin een verplichting tot geheimhouding geldt of wanneer openbaarmaking in strijd is met het openbaar belang.



    Artikel 24


    In een besloten vergadering kan niet worden beraadslaagd of besloten over:
    a. de toelating van nieuw benoemde leden;
    b. de vaststelling en wijziging van de begroting en de vaststelling van de jaarrekening;
    c. de invoering, wijziging en afschaffing van gemeentelijke belastingen, en
    d. de benoeming en het ontslag van wethouders.

  7. 11

    Conform de gemeentewet moet de raad besluiten te vergaderen achter gesloten deuren en na afloop besluiten dat hetgeen besproken is geheim is. Op de stukken zelf is door het college geheimhouding opgelegd dat doorwerkt naar de raad. Bekrachtiging daarvan door de raad is niet meer nodig.


    Voorstel is om te vergaderen achter gesloten deuren.

  8. 14
    Sluiting