Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Uitloopavond

Themabijeenkomst GOM, ISG, ODWH en gemeente

dinsdag 9 maart 2021

20:00 - 22:15

Locatie
Digitaal
Voorzitter
J. Beugelsdijk
Toelichting

Een keer per maand is een informatieve uitloopavond ingepland. Hier kunnen college en raad uitgebreider stilstaan bij een onderwerp, bijvoorbeeld het omgevingsplan of de woonvisie.

Uitzending

Agendapunten

Themabijeenkomst Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) en de Intergemeentelijke Structuurvisie (ISG), Omgevingsdienst West Hollend (ODWH) en gemeente blok1;
Rapport “Grip op Gom” van de Rekenkamer Teylingen; presentatie en gesprek aanbevelingen raadswerkgroep gemeente Teylingen blok 2.

Inleiding
Aanvankelijk stonden deze onderwerpen op de agenda voor de bijeenkomst van 18 november, echter het bleek op korte termijn niet mogelijk om alle genodigden aanwezig te laten zijn. De themabijeenkomst is vervolgens verplaatst naar het nieuwe jaar.
Aanleiding voor de themabijeenkomst is het aanbod van de raadswerkgroep van Teylingen, ondersteund door het verzoek van de heer Gutlich (D66), om een toelichting te geven op de uitwerking van de aanbevelingen uit het rapport van de Rekenkamer Teylingen getiteld: “Grip op GOM”.
Aanvullend is het verzoek ontvangen van de heer Koppel (GroenLinks) om een informatieve sessie over de GOM, ODWH, ISG gemeente te organiseren.

Programma:

Blok 1 van 20.00 uur tot 21.00 uur samenhang ISG, GOM, ODWH en gemeente(n
Presentatie over samenhang ISG, GOM, ODWH en gemeente(n):
De doelstellingen, de rollen, de taken, de verantwoordelijkheden en de processen van de verschillende actoren o.a. ISG, GOM, ODWH, gemeente(n); en
Het huidig beleid van ISG inzake het buitengebied met name voor de gemeente Noordwijk.
Uitgenodigd zijn de wethouders Van den Berg en Alkemade en vertegenwoordigers van de GOM, ISG en ODWH.

Blok 2 van 21.00 tot 21.45 uur Thema Rekenkamerrapport Grip op de GOM
Presentatie en gesprek voortgang uitvoering aanbevelingen uit het Rekenkamerrapport “Grip op GOM” door de raadswerkgroep van de gemeente Teylingen.
Uitgenodigd is de raadswerkgroep Teylingen.